Мацерат ромашки


60.00 грн.
   



Олія з квітів ромашки: купити натуральний ромашковий мацерат

 

Цілющі властивості квітів ромашки були виявлені ще в античні часи. Різноманітні пасти, відвари та настої з цієї рослини використовувались для лікування шкірних захворювань, загоєння ран, омолодження шкіри та покращення стану волосся. На сьогоднішній день ромашка є найбільш дослідженою з усіх лікарських рослин – їй присвячена найбільша кількість наукових публікацій.

З косметичною метою найчастіше використовується олія-мацерат з квітів ромашки. Недорога і проста у застосуванні, вона ефективно вирішує цілий спектр проблем з волоссям, шкірою та нігтями. Спробуйте і ви цей універсальний екологічно чистий засіб – в нашому магазині ви можете придбати ромашкову олію найвищої якості.

 

Як виготовляється ромашкова олія?

 

Олію-мацерат часто називають інфузною олією. Відповідно, виготовляється вона шляхом інфузії – настоювання тих чи інших рослин або їхніх частин в рідкій олії, в процесі чого в рідке середовище вивільняються цілющі активні речовини. За основу для мацерату ромашки, який ви можете купити в нашому магазині, береться натуральна олія розторопші – рослини, котра теж славиться своїми корисними властивостями.

Завдяки такому методу виготовлення, концентрація активних компонентів в олії помірна, і не викликає подразнення. Тому, на відміну від ефірної олії, яку потрібно додавати в основу, мацерат можна використовувати в чистому вигляді.

 

Косметичні властивості ромашкового мацерату

 

Олія квітів ромашки містить широкий спектр корисних речовин:

  • Каприлова кислота – глибоко живить і пом’якшує волосся та шкіру.

  • Нікотинова кислота – усуває симптоми алергії, такі як висип, кропив’янка, зуд та ін.

  • Аскорбінова кислота – бере участь у синтезі структурних білків шкіри, підвищуючи її пружність, а також знімає запалення і сприяє лікуванню акне.

  • Каротин – покращує захисні функції шкіри, нейтралізує дію вільних радикалів, служить для профілактики різноманітних новоутворень та гіперпігментації.

  • Флавоноїди – зміцнюють стінки судин і нормалізують мікроциркуляцію крові в епідермісі, запобігаючи розвитку куперозу та покращуючи колір шкіри.

  • Саліцилова кислота – знищує хвороботворні бактерії, зчиняє протизапальну дію, очищує пори та відлущує ороговілі клітини шкіри.

Олія розторопші, що використовується в якості основи, нормалізує роботу сальних залоз, усуває запалення, живить шкіру та заспокоює її.

 

Використання ромашкової олії

 

Олію з квіток ромашки наносять на попередньо очищену шкіру легкими масажними рухами. Залежно від потреб шкіри, можна залишити олію на тривалий час, а можна змити через 15-20 хвилин і нанести зволожуючий крем (або ж звичну декоративну косметику).

На волосся ромашковий мацерат наносять за 20-30 хвилин до миття, можна також залишити на ніч. Бажано замотати голову рушником або вдягти шапочку – так олія буде краще поглинатися. Якщо волосся дуже сухе, засіб можна наносити і після миття – у невеликій кількості, ретельно розподіляючи її гребінцем, аби пасма не виглядали надто жирними.

Ромашкову олію використовують як пероральний засіб для усунення коліків, диспепсії та закрепу, а також для зниження рівня холестерину. Малюкам до 5 років дають 1/4 ч.л. 1-2 рази на день, дітям до 10 років – половину чайної ложки, підліткам до 15 років – чайну ложку, дорослим – від 2-3 ч.л. Перед використанням необхідно порадитися з лікарем.

 

Написати відгук
Увага: HTML не підтримується!